HDI Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin sponsoru

Türk sporuna yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren HDI Sigorta, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin resmi isim sponsoru oldu. Lig isim sponsorluğunun beraberinde şirket, aynı ligde mücadele eden dört farklı takımın da sponsorluğunu üstleniyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve HDI Sigorta arasında imzalanan anlaşma ile lig, 2020-2021 sezonu süresince ‘‘HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’’ olarak anılacak. Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen Türk sporuna ve sporcusuna desteğini hız kesmeden sürdüren HDI Sigorta, lig isim sponsorluğunun beraberinde aynı ligde mücadele eden Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın isim sponsorluğu; 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol ve İzmir Büyükşehir Belediyespor takımlarının forma sponsorluğu ile ligde etkisini hissettiriyor.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, “Tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde HDI Sigorta’nın ligimize vermiş olduğu destek oldukça önemli ve örnek teşkil ediyor. Önümüzdeki yıllarda da bu desteğin artarak devam edeceğini inanıyoruz. İsteğimiz bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatıp müsabakalarımızı dolu tribünler eşliğinde oynamak. HDI Sigorta’nın Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğu tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Sporun birleştirici gücüne inandıklarının altını çizen HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, “Uzun yıllardır profesyonel ve amatör, kadın, erkek, engelli branşları ayırt etmeksizin spora gönül verenlere ulaşmayı hedefliyoruz. Federasyonumuzun ve değerli spor kulüplerimizin iş birliği ile engel tanımayan sporcularımızın destekçisi olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde bizlere seyir keyfi yaşatacak tüm takımlarımıza başarılar dileriz” açıklamalarında bulundu.

Üç etap ve play-off tek devre lig usulüne göre düzenlenecek HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde birinci etap karşılaşmaları 8-12 Nisan tarihleri arasında Bursa ve Yalova’da eş zamanlı olarak oynanacak.