Katılım Sağlık büyümesini sürdürüyor

Katılım Emeklilik’in sağlık ürünlerini tek çatı altında toplayan markası Katılım Sağlık, 56 milyon TL prim üretimi ve katılım sigortacılığında yüzde 58,4 pazar payına ulaştı.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Türkiye’nin ilk faizsiz özel sağlık sigortası olan Katılım Sağlık, ihtiyaca odaklanan esnek yapısıyla kısa sürede halkımızın teveccühünü kazandı. Kendi kulvarımızda 56 milyon TL prim üretimi ve yüzde 58,4 pazar payıyla lider durumdayız. Katılım Sağlık olarak kurumsal tarafta sunduğumuz özel grup sağlık sigortası kapsamında yönetimini üstlendiğimiz 195 kurumsal müşterimiz ve 45 bin sağlık sigortası poliçemizle sektörü derinleştirerek öncülük yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlık Konusunda Toplumda Farkındalık Artıyor

Anlaşması sağlanıp işlemleri devam edenlerin yanı sıra yeni müşteri taleplerinin de memnuniyet verici olduğunu belirten Ayhan Sincek, “Sağlık konusundaki farkındalığımız ve hassasiyetimiz artıyor. Hayat ve BES branşlarının yanında Katılım Sağlık markası altında sağlık sigortası ürünlerimiz de oldukça rağbet görüyor. Pandeminin de etkisi elbette var ama halkımıza ihtiyacına uygun güvenilir ürünü sunmak da kilit rol oynuyor.

En Esnek, En Hızlı ve Uygun Fiyat İddiamız Var

Sağlık tarafında faizsiz olmanın yanında ihtiyaca odaklanan bir algoritmamız var. Şimdi bu algoritmayı arka tarafta daha da hızlandırıyor ve müşterilerimize daha esnek alternatifleri daha çevik bir şekilde sunuyoruz. Bu sayede piyasaya göre en zengin avantajlara sahip sağlık sigortası hizmetini sunuyoruz. Dijitali merkeze alan alt yapımızla, uzman insan kaynağımızla ve yenilikçi yaklaşımımızla hayata dokunan her türlü sağlık ihtiyacına güvence sunmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken sunduğumuz esnek seçeneklerle de hem ihtiyaca uygun poliçenin oluşturulmasını sağlıyoruz hem de daha uygun fiyatlandırma imkanı veriyoruz” dedi.

Yan Avantajlarımızla Bir Sigortadan Fazlasıyız

Dijital çağda beklentileri karşılamak için arka tarafta ciddi teknoloji yatırımı gerektirdiğini hatırlatan Sincek, şöyle devam etti; “Bu alanda hem uzman personel hem de teknoloji ve operasyon yatırımları yaptık. Artık müşterilerimiz kendilerine uygun ürünü seçebiliyor, aldıkları hizmeti online takip edebiliyor, isterlerse de uzmanlarımızdan telefonla destek alabiliyor.”

Sincek şunları da ekledi; “Sağlık ürünlerimizle birlikte pek çok avantajlı ek hizmet de sunuyoruz. Bu avantajlar, asistans şirketleri iş birliklerimiz sayesinde ambulanstan doktora, check-uptan mamografi veya PSA testine, diyetisyenden psikoloğa kadar zengin bir yelpazede sıralanıyor. Katılımcılarımız, aldığı sigorta ürününde mevcutsa 7/24 online doktor hizmetinden yararlanabiliyor ve her türlü tıbbi sorularıyla ilgili ücretsiz olarak online danışmanlık alabiliyor. Yine poliçesi dahilindeyse acil ambulans hizmetinden de hem sigortalımız hem de poliçe kapsamındaki aile üyeleri yararlanabiliyor. Acil durumlarda 7/24 doktorlu kara ambulansı hizmetinden yararlanan sigortalılarımızdan ilave ücret alınmıyor. Yurtdışı seyahat ürünü haricindeki tüm sağlık poliçelerinin kapsamında bulunanlar, acil durumlarda bu hizmetlerden yararlanabiliyor.

Diş Paketi Bile Var

Ayrıca sağlık sigortalarımız kapsamında diş sağlık paketi ile yılda bir kez ek ücret ödemeden diş hekimi muayenesi, diş röntgen filmi, diş taşı temizliği, teşhis ve tedavi planlaması, oral hijyen eğitimi ve vitalite kontrolü gibi ek hizmetlerle katılımcılarımızın sağlıkla gülümsemesini sağlıyoruz.

Tamamlayıcı Ürünlere Rağbet Sürüyor

SGK’lı vatandaşlarımız, Tam Katılım Tamamlayıcı Sağlık ya da Gülümseten Tamamlayıcı Sağlık paketlerimizden birini tercih ederek, anlaşmalı hastanelerde katılım payı ödemeden gönül rahatlığıyla sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Yatarak ve ayakta tedavi seçeneklerini birlikte isteyenler Tam Katılım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir. Sadece yatarak tedavi süreçlerini güvence altına almak isteyenler ise Gülümseten Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’yla da anlaşmalı özel hastanelerdeki yatarak tedavilerde fark ücretlerini güvence altına alabilirler.

İddialı Büyümemiz Sürüyor

Katılım Emeklilik olarak hayatın her alanına yönelik ürünlerimizle katılım esaslı BES ve katılım sigortacılığında öncü rol almaktan gurur duyuyoruz. Hem emeklilik tarafında hem de sağlık branşlarında iddialı büyümemiz sürüyor. 812 bin BES sözleşmesi, 200 bin sigorta sözleşmesi ve 4,4 milyar TL’yi aşan fon büyüklüğümüzle her yıl sektörün üzerinde büyümeye ve sektörümüzü büyütmeye devam ediyoruz.”