Kefalet sigortası Quick’e ödül getirdi

Ödeme Sistemleri dergisi (PSM) tarafından her yıl düzenlenen PSM AWARDS yarışmasında Quick Sigorta bu yıl “Yüzde 100 Online Kefalet Sigortası” uygulaması ile İnovatif Ürünler Kategorisinde Altın Ödül aldı.

Ödeme Sistemleri Dergisi (PSM) tarafından her yıl düzenlenen, finans ve teknoloji sektörünün gelişmesini hedef alan yenilikçi ürün ve hizmetleri geliştirme ve iyileştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma jürisi bu yıl Fintech İstanbul Danışma Kurulu Üyesi Dr. Soner Canko Başkanlığında toplandı. Jüri üyeleri arasında Mapfre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Somer Özelgin, HSBC Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sönmez, Paynet CEO’su Serkan Çelik, Startups.watch Kurucusu Serkan Ünsal, FinTech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı, BloombergHT Editörü Sefer Yüksel, Canpolat Legal Kurucu Ortağı Av. Yaşar K. Canpolat, PSM Yayın Danışmanı Abdullah Çetin’in yer aldığı PSM Awards bu sene rekor başvuru aldı.

“Altın Ödülü Almaya Hak Kazandık”

Değerlendirmeler sonucunda Quick Sigorta “%100 Online Kefalet Sigortası” uygulaması İnovatif Ürünler kategorinde Altın Ödülü almaya hak kazandı.  Geçen yıl düzenlenen yarışmada QKimlik ürünü ile yine en inovatif Altın PSM ödülünü alan Quick Sigorta’nın Genel Müdürü Ahmet Yaşar, bu ödülün ayrı bir öneminin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kefalet Sigortası konusunda piyasa lideri olmamız ve bu önemli ürün için geliştirdiğimiz online başvuru siteminin bu önemli yarışmada Altın Ödül alması bizim için büyük bir övünç kaynağı. Yıllardır teminat mektubu veren bankalarda bile online ve hızlı bir süreç mevcut değildi. Başvuru ve değerlendirme aşamasında tüm süreç manuel olarak yönetiliyor ve fiziki olarak müşterinin banka şubesine gitmesi gerekiyordu. Quick Sigorta’da tüm bu zorluklara çözüm üreterek, teknolojiyi kullanarak uçtan uca online bir deneyim sunan Kefalet Sigortası ürününü yarattık. Ürün ile iş dünyasına ödemli bir destek verirken bu ürünü uçtan uca dijital ortamda sunarak ürünümüze ulaşımı son derece kolay hale getirdik.”

“Süreç Hızlı İlerliyor”

Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı (CMO-CDO) Pınar Güzey ise şunları söyledi: “Süreçte başvuru, kredi skor hesaplama, değerlendirme ve sonuçlandırma gibi aşamalar tamamen geliştirilen teknik altyapılar sayesinde online olarak yürütülüyor. Bu da sürecin oldukça hızlı bir şekilde ilerlemesine büyük katkı sağlıyor. Üzerinde yoğun şekilde çalıştığımız bir projenin Altın Ödül alması tüm ekibimiz için gurur verici bir başarı.”

En İnovatif Ürün, Yenilikçi Müşteri Etkileşimi, Kurum İçi İnovasyon, Dijital Dönüşüm gibi çeşitli ödül kategorilerinin olduğu yarışmada Yapıkredi Bankası, İşbankası, Vodafone, Garanti Bankası, Vakıfbank, Sodexo , Belbim Ödeme Sistemleri, Akbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Anadolubank, Türkiye Sigorta, Türkiye Finans Katılım, Axa Sigorta, Multinet, Alternatifbank, Türk Ekonomi Bankası, Logo Yazılım, Anadolu Hayat Emeklilik gibi markalar da ödüle layık görüldü.