Küresel sigorta fiyatları yüzde 9 arttı

Küresel ticari sigorta fiyatları 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 9 artsa da ilk çeyreğe göre düşüş yaşandı. Dünyada sigorta fiyatlarındaki ılımlı artış 2022’nin ikinci çeyreğinde devam etti. Peki, sigorta fiyatlarından en sert düşüş hangi ülkede yaşandı?

Küresel ticari sigorta fiyatları 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 9 arttı, ancak yılın ilk çeyreğine göre sigorta fiyatlarının artış hızında yavaşlama oldu. 2022’nin ilk çeyreğinde ticari sigorta fiyatlarında yüzde 11 artış olmuştu.

Marsh 2022’nin ikinci çeyreğine ait Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ni açıkladı. Buna göre küresel sigorta fiyatlarında art arda 19. çeyrekte artış yaşansa da neredeyse tüm coğrafyalarda fiyat artışları ılımlı olmaya devam etti. Birleşik Krallık, sigorta fiyatlarında yüzde 11’lik fiyat artışıyla (2022’nin ilk çeyreğindeki yüzde 20’den düşüşle), ortalama fiyat artışlarında en büyük düşüşü yaşadı. ABD’de fiyatlar yüzde 10 (yüzde 12’den düşüş), Pasifik’te yüzde 7 (yüzde 10’dan düşüş), Latin Amerika ve Karayipler’de yüzde 5 (yüzde 6’dan düşüş), Asya’da yüzde 3 arttı.

SİBER SİGORTADA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Marsh’ın 2022’nin ikinci çeyreğine ait Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ndeki başlıklar özetle şöyle:

Küresel emlak sigortası fiyatlandırması, bir önceki çeyrekteki yüzde 7’lik artıştan 2022’nin ikinci çeyreğinde ortalama yüzde 6 arttı.

Siber sigorta fiyatlandırması önemli ölçüde artmaya devam etti, ancak artış hızı çeyrekte yavaşlayarak, önceki çeyrekte sırasıyla yüzde 110 ve yüzde 102’ye kıyasla ABD’de yüzde 79 ve İngiltere’de yüzde 68’e yükseldi.

KOŞULLAR ZORLUYOR

Marsh uzmanları raporla ilgili olarak şunları söyledi: “Ukrayna’da devam eden savaş, tedarik zinciri kesintileri ve artan enflasyonun neden olduğu küresel iş belirsizliği döneminde, ticaret koşulları birçokları için zor olmaya devam ediyor. Ayrıca, yükselen enflasyonun sigortalı değerler ve risk artışı üzerindeki etkisini görüyoruz, bu da fiyatlandırmayı ve sigortacı iştahını etkileme potansiyeline sahip.”