Sigorta Gazetesi

Küresel ticari sigorta fiyatları yüzde 6 arttı

Küresel ticari sigorta fiyatları, ılımlı artış trendini sürdürerek 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 6 artış gösterdi. Siber sigorta oranlarında ise artış ilk çeyreğe göre daha yavaş olsa da artmaya devam ediyor.

Marsh’ın açıkladığı Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ne göre, küresel ticari sigorta fiyatları 2021’in ilk çeyreğinden itibaren gösterdiği ılımlı artış trendini sürdürerek 2022’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 6 arttı. 2’inci çeyrekteki artış oranı ise yüzde 9 olmuştu.

Birçok bölgede fiyat artışları, belirli finansal ve profesyonel sigortalar alanlarındaki artış hızının yavaşlaması ile dengelendi. ABD’de görülen yüzde 5’lik artış, (2022’nin ikinci çeyreğinde oran yüzde 10 idi), ortalama fiyat artışlarının en gerisinde kalan oran oldu. İngiltere’de fiyatlar yüzde 7 (yüzde 11’den düşüş), Pasifik’te yüzde 5 (yüzde 7’den düşüş), Asya’da yüzde 2 (yüzde 3’ten düşüş), Latin Amerika ve Karayipler’de yüzde 5 (2’inci çeyrek ile aynı) ve Kıta Avrupası’nda yüzde 6 (önceki iki çeyrek ile aynı) arttı. Raporda öne çıkan bazı önemli bulgular şöyle;

SİBER SİGORTA FİYATLARI YÜZDE 53 ARTTI

Exit mobile version