Düzce’de konutların yüzde 73’ü deprem sigortalı

DASK verilerine göre Düzce’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 82 bin konut bulunuyor. Bu konutların 59 bin 750’sinin zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Buna göre depremin yaşandığı Düzce’de zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 72,90.

Düzce’deki konutları yüzde 73’ü zorunlu deprem sigortalı. Saat 04.08’de, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 96 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

İlk yapılan tespitlere göre kentte bir işyeri yıkılırken, bazı işyerlerinde hasar tespit edildi. Açıklamalara göre Gölyaka’daki 8 bin konutta hasar tespit çalışmaları yapılacak.

DASK verilerine göre de Düzce’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 82 bin konut bulunuyor. Bu konutların 59 bin 750’sinin zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Buna göre depremin yaşandığı Düzce’de zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 73.

Bölgede Bolu’dan sonra en yüksek sigortalılık oranına sahip il, Düzce. Bolu’da konutların yüzde 82’sinin zorunlu deprem sigortası bulunuyor.