Neova Katılım, Teknopark’ta yer alan ilk sigorta şirketi oldu

Teknoloji merkezli yenilikçi ürünleri ve müşteri odaklı hizmetleriyle büyümeye devam eden Neova Katılım Sigorta, Bilgi Teknolojileri grubunu Teknopark İstanbul’a taşıyor. Bu önemli adımla birlikte Neova Katılım Sigorta, teknoloji ekosistemine katkısını artırmayı, Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmayı, sektörler arası ve akademik iş birliklerini geliştirmeyi, inovatif sigorta ürünlerine yenilerini eklemeyi ve BT alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi hedefliyor.

(BASIN BÜLTENİ) Sigorta sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Neova Katılım Sigorta, teknoloji geliştirme bölgesi olarak kurulan ve Türkiye’nin teknoloji üretimine büyük katkı sağlayan Teknopark İstanbul ile anlaşma imzalayarak, Bilgi Teknolojileri grubunu teknopark ekosistemine taşıyan ilk sigorta şirketi oldu.

Neova Katılım Sigorta, Teknopark İstanbul’un teknolojik ekosisteminin katkısıyla Ar-Ge çalışmalarını hızlandıracak ve yenilikçi ürünlerinin sayısını artıracak. Teknopark’ta yürütülen çalışmalar ve sonucunda elde edilen teknolojik gelişmelerin hem acentelerin hem de müşterilerin hayatını kolaylaştırması hedefleniyor. Ayrıca, Teknopark İstanbul’da nitelikli personel istihdamını ve yetiştirilmesini hedeflerken, 50 mühendisin daha istihdam edilmesi planlanıyor. Teknopark İstanbul’da, çalışanların yüksek lisans ve doktora eğitimleri, patent ve telif hakkı başvuruları, makale yayınları gibi akademik gelişimlerine katkı sağlayacak teşvikler de yer alırken Insurtech’ler ile sektörel işbirliği fırsatları da sunuluyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Neova Katılım Sigorta Genel Müdürü Neslihan Neciboğlu, şunları söyledi:

“Neova Katılım Sigorta olarak, yenilikçi teknolojileri kullanarak, müşterilerimizin beklenti ve taleplerini eksiksiz bir şekilde karşılama hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, sigorta sektörünün teknolojik ve dijital dönüşümüne öncülük ederken, yeni ürün ve hizmetler geliştiriyor ve müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarmak için çalışmalar yürütüyoruz. Teknopark İstanbul ile birlikte, sigorta sektöründe önemli yenilikler gerçekleştirmek, donanımlı, alanında yetkin insan kaynağı istihdam etmek ve yetiştirmek istiyoruz. İnsana yapılan yatırımın teknolojiye yapılan yatırım kadar önemli olduğuna inanıyor ve büyüme stratejimiz kapsamında, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şimdi de Teknopark İstanbul’un teknolojik ekosisteminden yararlanarak, Ar-Ge çalışmalarımızı aktif şekilde yürüteceğiz. Burada geliştirilen teknolojiler ile başta acentelerimiz olmak üzere, tüm müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmakla birlikte sektörümüze de değer katacağız. Neova Katılım Sigorta olarak, sigorta sektöründe bir ilki gerçekleştirdiğimiz bu adım ile birçok yeniliğe imza atacağımıza inanıyor, ortak sinerji ile geleceğe yönelik planlarımızı gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.”

Yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmesi amacıyla kurulmuş bir teknoloji geliştirme bölgesi olan Teknopark İstanbul, ileri teknoloji merkezi konumunda yer alıyor. Teknopark İstanbul; İstanbul ve çevresindeki üniversitelerin araştırma kabiliyetlerini, nitelikli işgücünü ve bölge sanayisinin tecrübesini bünyesinde barındırdığı sektörlere entegre etmeyi amaçlıyor. Teknopark İstanbul’da Aselsan, TAI, Architecht, Intertech, AlbarakaTech Global, Yeditepe Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi gibi öncü Ar-Ge çalışmaları yürüten kuruluşlarında arasında bulunduğu 400’ü aşkın yerli ve yabancı şirket bulunuyor.