Almanya, ekonomideki büyümeyi teşvik etme önlemlerinin bir parçası olarak çalışanları işgücü piyasasında daha uzun süre tutmaya yönelik teşvikler içeren emeklilik reformunu onayladı.
Almanya, emeklilik reformunun onayladı. Reform; ekonomideki büyümeyi teşvik etme önlemlerinin bir parçası olarak çalışanları işgücü piyasasında daha uzun süre tutmaya yönelik teşvikler içeriyor. Reuters’ta yer alan habere göre, Almanya’nın attığı bu adım, Avrupa genelindeki hükümetlerin çalışan açığını kapatmaya ve nüfusun yaşlanmasıyla birlikte emeklilik sistemleri üzerindeki yükü hafifletmeye çalışmasının ardından geldi.
Reuters’un haberine göre, 2030 yılında Almanya’nın çalışan nüfusu muhtemelen 2010’dan bu yana 6,3 milyon kişi azalacak. Bu, her emekli için daha az çalışan olacağından kişi başına düşen GSYİH’yı düşürecek. Almanya’da yasal emeklilik yaşının şu anki 65,8’den 2031 yılında 67’ye çıkması planlanıyor.
Haberde, reform kapsamında, emeklilik başlangıcını erteleyen ve en az 12 ay çalışan herkese, kaybedilen emeklilik ödemelerine eşdeğer bir defaya mahsus ödeme yapılacağı yer alırken, ayrıca çalışmaya devam etmeye karar veren çalışanlara maaşlarına ek olarak, emeklilik ve işsizlik sigortasına işveren katkıları doğrudan ödenecek. Bu, yüzde 10,6’lık brüt ücret artışına denk gelecek.