200 liraya doluya özel sigorta

RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı, sigorta şirketleriyle birlikte geliştirdikleri ‘doluya özel sigorta poliçesi’ sayesinde araç sahiplerini artık önemli bir problemden kurtarmayı hedeflediklerini belirterek, “Aracına kasko yaptıramayan tüketiciler, artık ortalama 200 TL gibi çok cüzi bir rakamla araçlarını dolu yağışlarına karşı koruma altına alarak rahat nefes alabilecek” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara ve Yozgat’ta kısa sürede etkili olan dolu yağışları, araç sahiplerinin tekrar endişeli anlar yaşamasına sebep oldu. Son olarak birkaç gün önce yine İstanbul’un Anadolu Yakası’nda birçok araç sahibinin dolu yağışı ihtimaline karşı araçlarını kilim ve battaniyeyle korumaya çalıştığı dikkatleri çekti. 2020 yılının eylül ayında birkaç dakika içerisinde İstanbul’da 30 bin aracı vurarak 150 milyon TL’lik zarara neden olan dolu yağışının hemen ardından boyasız göçük düzeltme konusunda uzman olan RS Servis, sigorta şirketleriyle birlikte geliştirdiği ‘doluya özel sigorta poliçesi’ sayesinde araç sahiplerini artık önemli bir problemden kurtarmayı hedefliyor.

“Çözüm Halı Değil Sigorta”

RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı, konuyla ilgili olarak “Son yıllarda küresel iklim şartlarında yaşanan değişimler, artık her mevsimde dolu yağışlarıyla sık sık karşılaşmamıza neden oluyor. İki yıllık çalışmanın ardından sigorta şirketleriyle işbirliği yaparak ortaya çıkardığımız doluya özel ilk sigorta poliçesiyle, kaskosu olmayan araç sahiplerinin endişelerine çare olacağız.” dedi.

Ünal Ünaldı, dolu afetine karşı alınacak en iyi önlemin halı, kilim, karton değil, sigorta poliçesi olduğunu belirterek, “Üzücü bir şekilde Yozgat’ta meydana gelen ceviz büyüklüğündeki dolu yağışında bir vatandaşımız aracını kilimle korumaya çalışırken başından yaralandı. Hem araç sahiplerini hem de sigorta şirketlerini dolu afetine karşı hazırlıklı kılmak adına yenilikçi bir dolu hasarı hizmeti ve poliçesi üzerine çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Şu anda 4 sigorta şirketiyle anlaşmamızı yapmış bulunmaktayız” dedi.

Araçların Sadece Yüzde 30’u Kaskolu

İklim değişiklikleriyle birlikte doğa olaylarının hızına yetişmenin mümkün olmadığını ve ne zaman dolu yağacağının kestirilemediğini belirten Ünaldı, artık her mevsimde dolu yağdığını ve tüketicilerin önemli mağduriyetler yaşadığını söylüyor. Kaskolu araç oranının Türkiye’de, ortalama sadece yüzde 30 seviyesinde kaldığını ifade eden Ünaldı, şunları söyledi:

“Sigortalı olma bilinci ülkemizde maalesef halen çok düşük. Türkiye’de 20 milyon trafik sigortalı, 6 milyon da kasko poliçeli araç sahibi var. Yaklaşık 4 milyon aracın ise trafik sigortası dahi yok ve trafiğe çıkması yasak. Bu sebeple aracına kasko yaptıramayan tüketiciler, artık ortalama 200 TL gibi çok cüzi bir rakamla araçlarını dolu yağışlarına karşı koruma altına alarak rahat nefes alabilecek. Olası yaralanmalara karşı dolu hasarı teminatına ferdi kaza teminatını da ekleyecek yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Gelecekte basit park hasarları için de yenilikçi bir uygulama geliştirerek sigorta şirketleriyle birlikte sunmayı hedefliyoruz.”

“Yurtdışına Açılmak İstiyoruz”

Ünal Ünaldı, 2017 yılında İstanbul’da yaşanan büyük dolu felaketinde 10 bin hasarlı aracın onarımını gerçekleştirdiklerini, o dönemde yeni bir risk yönetimi ortaya çıktığını ve boyasız göçük düzeltme konusunda usta sıkıntısının yaşandığını ifade ederek, “Yurtdışından usta getirmek yerine edindiğimiz know-how ve tecrübelerle 4 yıl gibi kısa bir sürede onlarca usta yetiştirdik, hatta Avrupa’ya ihraç etmeyi başardık. Hali hazırda Prag şubemizde bu hizmetler veriliyor. Türkiye’deki yapılanmamızı başarıyla tamamladıktan sonra, aynı modeli yurtdışında genişleterek uygulamak istiyoruz. Artık dışarıdan usta getirmek yerine, Türkiye’de yetişen ustalarımız, yüzde yüz yerli sermayeli RS Servis çatısı altında okyanus ötesi ülkelerde bu işi yapacak” dedi.