AvivaSA’nın net karı 138 milyon TL

AvivaSA, Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre, 2021 yılı birinci çeyrek net dönem karını önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 160 oranında artırarak 138 milyon TL seviyesine ulaştırdı.

Sabancı Holding iştiraki olan AvivaSA, 2021 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, 2021 Mart ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla, otomatik katılım dâhil toplam BES’te yüzde 28 büyüyerek 30 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Katılımcı sayısı ise 1,5 milyonu aştı. AvivaSA, hayat sigortalarında ise yüzde 27’lik büyüme gerçekleştirerek pazar payını artırmaya devam etti. Hayat ve Ferdi Kaza prim üretimi ise yıllık bazda yüzde 24 artarak 406 milyon TL’yi aştı. AvivaSA’nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre hesaplanan 2021 yılı ilk 3 aylık net dönem kârı ise 138 milyon TL şeklinde gerçekleşti.

“Hayat Sigortasında Büyümemizi Sürdürüyoruz”

2021 yılının ilk üç ayında AvivaSA’nın olumlu bir tabloya sahip olduğuna değinen AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, ilk çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şunlara söyledi: “Pandemi nedeniyle Türkiye ve dünyada zor dönemlerden geçiyoruz. Kendi sektörümüz açısından bu dönem tasarruf bilincinin yükseldiği bir dönem oldu. Pandemi dolayısıyla oluşan belirsizlikler tüketicilerin kendilerini güvence altına alma ihtiyacı duymasına neden oldu, bu da hayat sigortası ve bireysel birikimlerin önemini ortaya çıkardı. Biz de geçtiğimiz 3 ayın sonuçlarına baktığımızda bu süreci oldukça olumlu bir tabloyla sürdürdüğümüzü söyleyebiliriz. Sektörde büyüme trendinde yavaşlama söz konusu olsa da AvivaSA olarak büyümeye devam ediyoruz. Odağımıza her zaman olduğu gibi insanı alarak gerçekleştirdiğimiz projeler ve çözümlerle her zaman müşterilerimizin yanında yer alarak Hayat ve Kaza Prim üretiminde sektörün aksine yüzde 24 büyüyerek 406 milyon TL’yi aştık. BES fon büyüklüğünde ise yine lider kuruluşlar arasında yer alıyoruz. 2021’in geri kalan döneminde de Hayat Sigortası’nda sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi ve BES fon büyüklüğündeki başarımızı artırmayı hedefliyoruz.”