spot_img
Cumartesi, Nisan 20, 2024

GÜNCEL HABERLER

AXA Türkiye büyüme hedeflerini açıkladı

0
AXA Türkiye, 2024 sürdürülebilir gelişim ve büyüme hedeflerini acenteleriyle paylaşmak üzere 8 bölgesine bağlı 9 ili kapsayan turuna “Farklıyız, Fark Yaratmakta Kararlıyız” mottosuyla başladı. (BASIN...

Türkiye Sigorta ilk çeyrekte yüzde 131 büyüdü

0
Türkiye Sigorta; 1 Ocak-31 Mart 2024 döneminde toplam prim üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artırarak; 28.2 milyar TL’ye ulaştırdı. (BASIN BÜLTENİ) Türkiye...

Türkiye Sigorta’dan sağlık çalışanlarına özel indirim

0
Dünya Sağlık Haftası ile birlikte Fizyoterapistler Günü, Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Günü ile Ebeler Haftası’nın da Nisan ayına denk gelmesi vesilesiyle Türkiye Sigorta, sağlık...

İlk çeyrekteki sigortalı kayıp 10 milyar dolardan az olacak

0
JP Morgan, küresel sigortalı kayıpların 2024'ün ilk çeyreğinde 10 milyar dolardan az olacağını ve son 10 yıldaki ortalama 15 milyar doların çok altında olacağını...

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’in sonuçları açıklandı

0
Anadolu Hayat Emeklilik’in düzenlediği, Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olan ve yoğun bir ilgiyle takip edilen “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının kazananları...

HDI Hentbol Kupası’nın sahibi Beşiktaş Safi Çimento

0
HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nda 2023 – 2024 sezonu şampiyonu, mücadele dolu geçen final karşılaşmasında rakibi Süper Toto’yu 40-31’lik skorla mağlup eden Beşiktaş...

Neova Sigorta, Adıyaman’da iftarda acentelerini ağırladı

0
Neova Sigorta, iftar davetinde Adıyaman’daki acenteleri ile buluştu. Neova Sigorta Genel Müdürü Neslihan Neciboğlu ev sahipliğinde gerçekleşen iftar organizasyonunda, sigorta sektöründeki gelişmeler değerlendirildi. (BASIN BÜLTENİ)...

Quick Finans, 2. El Oto Raporu’nu yayınladı

0
Quick Finans’ın SmartIQ iş birliğiyle yayınladığı 2. El Oto Raporu’nun Mart ayına ait verilerinin yer aldığı güncel sayısında, sektöre dair önemli trendler paylaşıldı. 0...

Türkiye Sigorta’dan deprem bölgesinde kardeşlik sofraları

0
Türkiye Sigorta, bu yıl da Ramazan ayında Kahramanmaraş depreminden etkilenen kentlerde kurulan Kardeşlik Sofralarında bölge halkıyla bir araya geldi. (BASIN BÜLTENİ) Deprem bölgesinde sosyal hayatın...

Anadolu Sigorta Hisse Senedi BIST 100 Endeksinde

0
Anadolu Sigorta’nın hisse senedi ANSGR, Borsa İstanbul’da işlem gören piyasa değeri ve işlem hacmi en yüksek 100 hisse senedini gösteren BIST 100 endeksine dahil...
GenelBenli’den Sigorta Haftası açıklaması: Farkındalık yaratacağız

Benli’den Sigorta Haftası açıklaması: Farkındalık yaratacağız

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Sigorta Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Ülkelerin, sektörlerin kendi geleneklerini, kurumlarını yarattıkça ve bunlara sahip çıktıkça güçlenip, gelişeceğini belirten Benli, “Bu yıl 10’uncusu kutladığımız Sigorta Haftası ile ilerde kutlanacak onlarca belki de yüzlerce yıllık bir geleneğe katkıda bulunuyoruz. Sigorta haftasını Türkiye Sigorta Birliği olarak sektörümüzün tüm unsurları ve halkımız ile birlikte kutlayarak dayanışma, işbirliği ve şükran duygularını bu geleneğin birleştirici unsuru yapıyor, bir geleneğin oluşmasına katkıda bulunmanın heyecanını taşıyoruz” dedi.

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, 31 Mayıs’ta başlayan ve 4 Haziran’a kadar sürecek Sigorta Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Benli, açıklamasına teşekkür mesajı ile başladı. Atilla Benli, şunları söyledi:

“44 Milyar TL Tazminat Ödedik”

“Pandemi koşullarına rağmen sigortalılarımıza, halkımıza karşı sorumluluklarını aksatmadan yerine getirip toplamda 44 milyar TL tazminatı, özelde ise, kovid kaynaklı olarak hayat ve sağlık sigortacılığında yaklaşık 1 milyar TL, Elazığ ve İzmir depremlerinde ise 710 milyon TL tazminatı halkımızın zor günlerinde yanında yer almak için risklerin poliçe teminatı kapsamında olup olmadığına bakmaksızın üstlendiği için teşekkür etmek istiyoruz.

Halkımıza sigorta hizmeti sunma, risklerini üstlenme konusunda tüm faaliyetlerini hiç aksatmaksızın, dijital çağa kolaylıkla adapte olup üretimini yüzde 19 oranında artırabildiği için teşekkür etmek istiyoruz.

Sektörümüzle gurur duyuyor ve şirketlerimiz, dağıtım kanallarımız, eksperlerimiz, düzenleyici denetleyici otoritemiz gibi sektörümüzün tüm oyuncularını bir araya getirip TSB olarak kendilerine bu tarihi misyonları için teşekkür etmek istiyoruz.

“Toplum İçin Değer Yaratıyoruz”

Toplumumuz için ne kadar büyük bir değer yarattığımızı ama asıl önemlisi yaratabileceğimiz değerin esasında halen çok küçük bir kısmını yaratabildiğimizi, daha gidecek çok yolumuz olduğunu göstermek, bunun farkındalığını yaratmak istiyoruz. Bunu da ancak sektörümüzün tüm unsurları ile birlikte işbirliği içerisinde başarabileceğimizi bildiğimiz için, birlikteliğimizi, kat edilecek yolu ve yönü göstermek, sektöre rehberlik etmek istiyoruz.

Tüm sektör olarak nasıl bir seferberlik içerisinde çalıştığımızı, sigortacılığı geliştirmek, ileriye taşımak için hep beraber nasıl mücadele ettiğimizi hatırlatmak ve bunu biraz daha göz önüne çıkartıp bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etmek istiyoruz.

“SEDDK, Sorunlarımızı Kendine Görev Edindi”

Teşekkürlerimizde SEDDK’ya ayrıca bir yer açmak istiyoruz. Aktif göreve başlamalarında henüz bir yılı dahi tamamlamamış olmalarına rağmen sorunlarımızı kendilerine ödev edinen ve bunun için olağan üstü bir efor koyan SEDDK’nın tüm yönetim ekibine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Trafik sigortasında yaşanacak keşmekeşi önlemek için ortaya koydukları olağanüstü çaba, yeni alanlarda geliştirmeye çalıştıkları ürünlerle sektöre derinlik kazandırma, bireysel emeklilik sektöründe 18 yaş altına kendi adlarına BES sözleşmesi oluşturma imkanı tanınması, dijitalleşmeye dönük çabaları gibi sayacağımız pek çok konuda kendilerine sektörün tüm oyuncuları ve vatandaşlarımız nezdinde teşekkür etmek istiyoruz.

Tüm şirketlerimizin yöneticilerine, Birliğimiz bünyesinde gerek yönetim kurulu ve hayat/hayat dışı yönetim komitelerindeki genel müdürlerimize, gerekse 28 inceleme araştırma komitesindeki 350’yi aşkın sigorta profesyoneli meslektaşımıza, şirket şapkalarını bir kenara bırakıp sigorta sektörünü daha ileriye nasıl taşırız konusunda gösterdikleri samimi ve çoğu zaman şirketlerin ayırmaları gerekli zamandan fedakarlık ederek sektörel çalışmalara verdikleri destek için teşekkür etmek istiyoruz.

“Hatırlatma Yapıp, Farkındalık Yaratmak İstiyoruz”

Atilla Benli, açıklamasında, Sigorta Haftasında hatırlatma yapıp, farkındalık yaratmak istediklerini de belirterek, bu konuda da şu açıklamaları yaptı:

Halkımıza maruz kalabilecekleri riskleri ama bununla birlikte biz sigorta sektörü olarak bu riskleri onun üzerinden alabileceğimizi göstermek, halkımız nezdinde bir farkındalık yaratmak için sigorta haftası kutlamaları yapıyoruz.

“En Önemli Konular Deprem, Pandemi, Tasarruf”

Sigorta Haftası’nın 10. Yıl Kutlamalarında özellikle hatırlatmak, farkındalık yaratmak istediğimiz hayatımızın en acil ve en önemli konuları; deprem, pandemi ve tasarruf.

Diyoruz ki, depremi depremden sonra değil, öncesinde konuşmalıyız. Tedbirlerimizi öncesinde almalıyız ve depreme ilişkin maddi risklerimizi bu riskleri üstlenmeye hazır sigorta sistemine sokmalı, deprem yükünü tüm sigorta dünyası ile paylaşmalıyız. Tüm halkımıza hem deprem hem sigorta farkındalığı yaratma çabasındayız.

Pandeminin bize sağlığımızın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdiğini, hayatın önümüze hiçbir zaman kestiremeyeceğimiz riskler çıkarabileceğini, bunlara karşı her zaman hazır olmamız gerektiğini ve bunun için de sağlık sigortacılığının nasıl önemli bir fonksiyon üstlenebileceğini göstermek istiyoruz.

“Türkiye’nin Yükselen Değeri BES”

Türkiye’nin yükselen değeri bireysel emeklilik sisteminin 18 yılda yazmış olduğu başarı hikayesini alkışlamak, ama işin henüz çok başında olduğumuzu, ulaşabileceğimiz çok daha büyük başarılar olduğunu göstermek ve bu yolda heyecanımızı paylaşmak; bunun da en önemli ön adımlarından biri olan 18 yaş altına BES sözleşmesi düzenlenebilmesi sayesinde tasarruf alışkanlıklarında ve finansal okuryazarlıkta yaşanacak kültürel devrimi müjdelemek istiyoruz.

İLGİLİ HABERLER