İkame araç sorunu için aksiyon planı hazırlanıyor

Türkiye Sigorta Birliği, ikame araç tedarikinde yaşanan sorunları masaya yatırdı. Düzenlenen toplantı sonrası TSB’den yapılan açıklamada, “Avrupa’da da benzer durumların yaşandığı sorunun ülkemizdeki etkilerinin minimum düzeye indirilmesi adına tüm tarafların katkısı ile bir aksiyon planının ortaya konulacağı konusunda mutabık kalınmıştır” denildi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), kasko sigortalarında yaşanan ikame araç tedariki ile ilgili kamuoyu duyurusu yayınladı. Sigorta sektöründeki ikame araç temininde karşılaşılan sorunların 15 Eylül tarihinde TSB koordinasyonunda düzenlenen online toplantı ile ele alındığına değinilen duyuruda, toplantının TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli başkanlığında yürütüldüğü belirtildi.

Pandemiden Kaynaklı Dönemsel Sorun Yaşanıyor

TSB duyurusunda, “Sigorta şirketi yöneticileri, TOBB SAİK temsilcileri, önde gelen araç tedarik ve asistans firmalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, özellikle yaz aylarında bazı bölgelerde yaşanan ikame araç tedarik sorunu tüm boyutları ile masaya yatırılmıştır” denilerek, duyuruda şu görüşlere yer verildi:

“Avrupa’da da benzer durumların yaşandığı sorunun ülkemizdeki etkilerinin minimum düzeye indirilmesi adına tüm tarafların katkısı ile bir aksiyon planının ortaya konulacağı konusunda mutabık kalınmıştır. Toplantı neticesinde ikame araç tedarikinde yaşanan sorunun pandemi dönemi şartlarından kaynaklı olarak, dönemsel ve arızi bir durum olduğu hususu öne çıkmış ve çözüm önerilerine ilişkin çerçeve oluşturulmuştur. Bununla birlikte, mevcut sorunun çözümü yanında ilerleyen dönemlerde benzer durumların yaşanmaması adına tarafların katılımı ile ortak bir çalışma grubu kurulması ve çözüm önerilerinin adım adım hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştır.”