Kuriş ,‘Türkiye’nin 50 güçlü kadın CEO’su listesinde

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Pınar Kuriş, “50 Güçlü Kadın CEO Zirvesi” kapsamında ödüllendirildi. Kuriş, Zirve kapsamında şirketlerin 2019 cirolarına göre belirlenen ‘Türkiye’nin 50 güçlü kadın CEO’su listesindeki tek hayat ve emeklilik sigortası şirketinin kadın lideri olarak dikkat çekti.

Capital ve Ekonomist dergilerinin liderliğinde gerçekleşen 50 Güçlü Kadın CEO Zirvesi kapsamında, 2019 cirolarına göre belirlenen şirketlerin 50 güçlü kadın CEO’su ödüllendirildi. Listede iki sene üst üste yer alma başarısı gösteren Cigna Genel Müdürü Pınar Kuriş, listedeki tek hayat ve emeklilik sigortası şirketi olan Cigna’nın büyüme ivmesinin fark edilir bir başarıya işaret ettiğini söyledi.

Cigna olarak başarılarının, değer verdikleri başlıklar altında, iş dünyası tarafından takip edilen önemli endekslerde yer almasını gurur verici olarak nitelendiren Kuriş, “Sektördeki varlığımızın, kısa bir süre önce hayata geçirdiğimiz dönüşüm sürecimizden de beslenerek güçleneceğine dair inancım tam. Bu süreçte kadınların da dahil olduğu bir yönetim sistemi, farklılaşmak noktasında kritik olacak.” diyerek kadınların iş dünyasındaki önemine değindi.

Çalışanların Yüzde 65’i Kadınlardan Oluşuyor

“Kadınların iş dünyasında daha aktif rol alması, çeşitliliği ve farklı bakış açılarını da beraberinde getireceği için başarı grafiğini pozitif yönde tetikleyecektir” diyen Kuriş, sözlerine şöyle devam etti: “Cigna bünyesindeki çalışanların yüzde 65’inin kadınlardan oluşması, kadın istihdamına verdiğimiz önemin bir yansıması. Cigna olarak biz, bu bakış açısıyla takım çalışmasını, empatiyi, birbirinden öğrenme kültürünü ve çok yönlü düşünce sistemini pekiştiriyoruz. Kadınların iş dünyasında desteklenerek liderlik pozisyonlarında daha fazla yer almalarının, geleceğe dönük başarılarda büyük bir payı olacağı reddedilemez bir gerçek.”

Marka dönüşüm sürecinde müşterilerine artık Cigna adıyla ulaşmaya başlayan şirketin, teknoloji ve altyapı gibi birçok önemli yatırımının büyüme hedeflerine paralel bir şekilde gerçekleştiğini belirten Kuriş, kadın bir lider olarak bu başarıya katkı sağlamaktan ve bu değerli listede yer almaktan mutluluk duyduğunun altını çizdi.