Demir Sağlık ve Hayat Genel Müdürü Viktor Hodara, özel sağlık sigortasının gelişememesinin birçok nedeni olduğuna değinerek, “Tanıtım anlamında bizim de üzerimize düşenler var. Belki devletimiz de bu konuda inisiyatif almalı” dedi.
Demir Sağlık ve Hayat Genel Müdürü Viktor Hodara, özel sağlık sigortasının gelişmesinde devletin inisiyatif alması gerektiğini söyledi. Viktor Hodara, özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Özel sağlık sigortalı sayısının değişmediğini, yaklaşık 2 milyon sigortalı olduğunu, tamamlayıcı sağlık sigortası ile bu sayının 4 milyonlara yaklaştığını belirten Hodara, “Yine de baktığımızda, toplam nüfusun yüzde 5’i gibi bir rakama denk geliyor. Çok düşük bir oran. Birçok gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde bu oranın çok daha yüksek olduğunu görüyoruz” dedi.
“Sesimizi Duyurmamız Gerekiyor”
Bunun çeşitli sebepleri olduğunu ifade eden Viktor Hodara, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belki biraz da tanıtım anlamında bizim de üzerimize düşenler var. Belki sesimizi duyurmamız gerekiyor. İhtiyacınız olduğunda sigortanın kıymetini anlıyorsunuz. Bu bilinci yerleştirmek lazım. ‘Bir gün ihtiyacınız olabilir’ diyerek, bu ürünleri almaya, insanları yönlendirmek ve eğitmek konusunda sektör olarak hepimizin yapması gereken şeyler var. Belki devletimiz bu konuda inisiyatif almalı. Zaten vergi avantajları var ama bu ürünleri cazip hale getirecek ekstra uygulamalar olabilir.”
Teknoloji Sayesinde İlgi Artacak
Viktor Hodara, “Yıllardır özel sağlık sigortası çok pahalı, alamıyoruz” dendiğine değinerek, “Şimdi tamamlayıcı sağlık sigortası var, çok daha uygun fiyatlarda ve daha çok büyümesi lazım. Ama ben bu pandeminin ve özellikle sağlığın bu kadar ön plana çıktığı bir ortamın bu sayıyı çok ciddi anlamda artıracağını düşünüyorum. Özellikle genç nesil sağlığına ve geleceğine daha çok dikkat ediyor” şeklinde konuştu.
Viktor Hodara, gelişen teknoloji ile beraber tele tıp, online sağlık gibi uygulamalarla hem tamamlayıcı hem özel sağlık sigortasına ilginin artacağını ifade ederek, “Hatta belki, acil sağlık, kritik hastalıklar gibi sağlığın farklı alanlarında da çok ciddi büyümeler göreceğimizi düşünüyorum” dedi.