Sigorta Cini, Buba Ventures’a satıldı

Buba Ventures ve NN Group Sigorta Cini’nin satışıyla ilgili anlaşmaya vardıklarını duyurdular. Türkiye genelinde 18 ilde 36 mağazada 200’e yakın çalışanıyla faaliyetlerini sürdüren Sigorta Cini, sigortacılık işlemlerine yönelik kullanıcılarına danışmanlık ve satış hizmeti veriyor.

Buba Ventures sigorta sektörüne adım attı. Hollanda merkezli NN Group’un Türkiye’deki iştiraki olan Sigorta Cini’ni satın alan Buba Ventures sigorta dağıtım sektörüne yeni bir sinerji kazandırmayı hedefliyor.

NN International Insurance CEO’su Fabian Rupprecht şu açıklamaları yaptı: “Gerçekleştirdiğimiz kapsamlı analizin sonucu olarak Sigorta Cini’nin, yeni bir yatırımcı ile daha iyi bir konuma ulaşacağına karar verdik. NN Group olarak Sigorta Cini’nin değerli iş modelinin BUBA Ventures ile daha da ileri seviyelere taşınacağına, hem büyümesi hem de inovasyonu için yeni fırsatlar yaratılacağına inanıyoruz. Türkiye’deki bireysel emeklilik ve hayat sigortası alanındaki varlığımız ise, NN Group’un ayrılmaz bir parçası olmaya devam etmektedir.”

Buba Ventures Başkanı Timuçin Bilgör, şunları söyledi: “Sigorta Cini, hem teknolojiyi hem de geleneksel acente anlayışını bir araya getirerek kendine özgü hibrit bir model kurması nedeniyle bizim dikkatimizi çeken bir iş modeli oldu. Biz Türkiye’nin sigorta konusunda potansiyeline inanıyoruz.”

Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı da şu açıklamaları yaptı: “Türkiye’nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri olarak ülke genelinde büyümemize devam edeceğiz. Ayrıca mağazalar dışında, farklı ve yenilikçi kanallar üzerinden müşterilerimize hizmetlerimizi sunmaya yönelik projeler üzerinde de çalışıyoruz.”