Erdem: Sigorta sistemi sosyal yapıyı koruyor

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, sigortalılık oranının artmasının, sadece ekonominin gelişmesine değil aynı zamanda sosyal yapının muhafaza edilmesine de katkı sağladığını söyledi.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı ve TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, Sigorta Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Erdem, sigortalılık oranının artması, sadece ekonominin gelişmesine değil aynı zamanda sosyal yapının muhafaza edilmesine de katkı sağladığını söyledi. Erdem, “Yaşanan doğal afetler göstermektedir ki afet öncesi hazırlıkların yapılması ve sonrasında toplumun yaralarının sarılmasında sigorta sistemi büyük öneme sahiptir” dedi.

“En Önemli Görev Sigorta Eksperlerinin Sorumluluğunda”

Ahmet Nedim Erdem, bu çerçevede toplumda sigorta bilincinin artırılması tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların ortak görevi olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“Bu noktada, en önemli görev biz sigorta eksperlerinin sorumluluğundadır. Eksperler olarak, kaliteli hizmet anlayışı, taraflarla doğru iletişim ve adaletli kararlarımız ile ekspertiz raporumuzu mümkün olan en kısa sürede hazırlamakla yükümlüyüz. Geçmişte olduğu gibi, pandemi döneminde de çalışmalarınızı aksatmadan, özverili şekilde bu sorumluluğumuzu yerine getirdik.”