Sorun çözülüyor, DASK hasarda yeni uygulama başlatıyor

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, 6.5 milyar TL hasar ödemesi yaptıklarını, bunun 4.5 milyar TL’sinin tahsil edildiğini, 2 milyar TL’sinin bankalarda beklediğini belirterek, “Hasar ödendiğine yönelik bilgiyi sigortalılara ulaştırmakta sıkıntı yaşıyoruz ve sigortalılar hasarların ödendiğinden haberleri olmuyor. Bu sorunu da çözüyoruz. Bir iki gün içinde, e-devlet üzerinden bir sistem başlatıyoruz. Sigortalılarımız, mesaj bölümüne girip, hasarlarının ödenip ödenmediğini öğrenecekler” dedi.

Editör: Aytaç NALLAR

DASK Koordinatörü Erdal Turgut, deprem bölgesinde hasar ödemeleri ile ilgili yeni uygulama başlatacakların açıkladı. Turgut, deprem bölgesinde hasar ödemeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlk günden beri birçok hasarı eksper atamasını beklemeden ödediklerini, özellikle yıkılmış, ağır hasarlı binalara eksper görevlendirmediklerini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı listeleri üzerinden hasarları direk ödediklerini belirten Turgut, “Burada şöyle bir durumla karşılaşmaya başladık. Biz aslında hasar ödemesini yapmışız, ancak sigortalılarımızın ya cep telefonları değişmiş ya yanlış numara girilmiş ya da aracılar hatalı giriş yapmış. Böyle olunca biz hasar ödendiğine yönelik bilgiyi sigortalılara ulaştırmakta sıkıntı yaşıyoruz ve sigortalılar hasarların ödendiğinden haberleri olmuyor” dedi.

2 MİLYAR TL BANKADA BEKLİYOR

Erdal Turgut, hafif hasarlarda eksper gönderilmediğini, tazminatın yüzde 15’inin ödendiğini vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Sigortalılar illa eksper gelecek diye düşünüyor. Birçok hasarda eksper göndermiyoruz. Çünkü bölgede 420 bin hasar dosyası var, buna karşılık 200-300 eksper arkadaşımız bölgede yetişmeye çalışıyor. Birçok hasarı eksper gitmeden ödüyoruz. Şimdi bu sorunu da çözüyoruz. Bir iki gün içinde, e-devlet üzerinden bir sistem başlatıyoruz; sigortalılarımız, mesaj bölümüne girip, hasarlarının ödenip ödenmediğini öğrenecekler. Bir de hasar sorgulama ekranı var, e-devlette; sigortalılar ara sıra orayı kontrol ederlerse, hasarların ödenip ödenmediğini kontrol edebilirler. Doğrudan Vakıfbank şubesine gidip, hasarlarını alabilirler.”

Erdal Turgut, bugüne kadar 6.5 milyar TL ödeme yaptıklarını, bunun 4.5 milyar TL’sinin tahsil edildiğini, ancak 2 milyar TL’sinin bankalarda beklediğini, tahsil edilmediğini sözlerine ekledi.