Veterinerler trafik sigortasından şikayetçi

Veterinerler, trafik kazalarında yaralanan sokak hayvanlarının tedavi masraflarının sigorta şirketlerince karşılanmadığından yakınarak, sigorta şirketlerinin sadece sahipli olan hayvanların tedavi masraflarını ödediğini belirtiyor. Veterinerler, sokak hayvanlarına da trafik sigortası istiyor.

Veteriner hekimler, sokak hayvanlarına da trafik sigortası istiyor. Veterinerler, sahipli, sahipsiz hayvan ayrımı olmadan tedavi masraflarının kazaya karışan aracın sigortasından karşılanmasını talep ediyorlar. DHA’da yer alan habere göre, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, trafik kazalarında yaralanan sokak hayvanlarının tedavi masraflarının sigorta şirketlerince karşılanmadığını belirterek, sigorta şirketlerinin sadece sahipli olan hayvanların tedavi masraflarını karşıladığını söyledi. Köse, “Onu da kazada hayvan kusurlu değilse ödüyor. Sahipsiz ya da sahipli hayvan diye ayırmadan tedavi masraflarının kazaya karışan otomobilin trafik sigortasından karşılanması bu işin en kolay çözümüdür” dedi.

SAHİPLİ HAYVANLARIN TEDAVİSİ ÖDENİYOR

Nihat Köse, trafik kazasında yaralanan sokak hayvanlarına acil müdahalenin veteriner kliniklerinde ücretsiz yapıldığını, fakat daha sonraki tedavi sürecinde masrafların, hayvanı getiren kişi tarafından ödenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sigorta şirketleri sadece sahipli olan hayvanların tedavi masraflarını karşılıyor. Onu da kazada hayvan kusurlu değilse ödüyor. Sokak hayvanları için hiçbir maddi destek yok. Böyle olunca insanlar masraftan korkup yaralı hayvanı görmezden gelebiliyor. Sahipsiz ya da sahipli hayvan, diye ayırmadan tedavi masraflarının kazaya karışan otomobilin trafik sigortasından karşılanması bu işin en kolay çözümüdür” şeklinde konuştu.