spot_img
Cuma, Nisan 26, 2024

GÜNCEL HABERLER

Quick Sigorta’dan 23 Nisan’a özel “Deprem ve Umut” sergisi

0
Quick Sigorta, Atatürk’ün sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ulusal egemenliğimizin sembolü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, dünyanın birçok...

Hatay’daki çocuklarla gökyüzünü renklendirdiler

0
Yıkımın en fazla gerçekleştiği Hatay’daki konteyner kentlerde yaşayan çocuklarla buluşan RS Otomotiv Grubu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uçurtma şenliğiyle kutladı.  (BASIN BÜLTENİ)...

Türkiye Sigorta’nın ‘Sağlık’ reklam filmi yayında

0
Türkiye Sigorta'nın “Sağlık” temalı yeni reklam filmi yayına girdi. “Eğer koskoca bir ülkenin adını taşıyorsan, sorumluluğun büyük. Hele ki mesele sağlıksa…” mesajıyla başlayan reklam...

HDI Sigorta’dan staj desteği

0
HDI Sigorta, sosyal sorumluluk bilinciyle öğrencilere destek oluyor. Şirket, kuruluş tarihi itibarıyla 2024 yılı içerisinde kıdem yılını dolduran ve dolduracak olan acenteleri adına Türk...

TARSİM, Özbekistan heyeti ile bir araya geldi

0
TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çelik, Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan...

Quick Sigorta Süper Yatarak Tedavi dönemini başlattı

0
Quick Sigorta, tamamlayıcı sağlık sigortası ailesine bir ürün daha ekledi. Süper Yatarak Tedavi ürünü sabit fiyat özelliği ve ücretsiz ek sağlık hizmetleriyle sağlıkta konforu...

Quick Sigorta’dan KASIDER’e destek

0
KASIDER & Kadın Sigortacılar Derneği'nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, 17 Nisan 2024 Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. (BASIN...

‘35 bin hasarı yapay zekayla proses ettik’

0
Hepiyi Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kamil Dilek, “İş süreçlerimizin büyük bir bölümünü ya da manuel yaptığımız proseslerin tamamını artık dijital yakalı robotlara...

AXA Türkiye büyüme hedeflerini açıkladı

0
AXA Türkiye, 2024 sürdürülebilir gelişim ve büyüme hedeflerini acenteleriyle paylaşmak üzere 8 bölgesine bağlı 9 ili kapsayan turuna “Farklıyız, Fark Yaratmakta Kararlıyız” mottosuyla başladı. (BASIN...

Türkiye Sigorta ilk çeyrekte yüzde 131 büyüdü

0
Türkiye Sigorta; 1 Ocak-31 Mart 2024 döneminde toplam prim üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 131 artırarak; 28.2 milyar TL’ye ulaştırdı. (BASIN BÜLTENİ) Türkiye...
GenelÇarpıcı sigorta ve BES araştırması

Çarpıcı sigorta ve BES araştırması

TSB, halkın sigorta ve BES’e bakışını ölçmek için Sigorta Bilinirliği Araştırması yaptırdı ve sonuçlarını da açıkladı. Ankete göre katılımcılar, BES, özel sağlık sigortası, tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamını ve özelliklerini biliyor. Hayat, ferdi kaza, eğitim sigortaları ismen bilinse de sigortaların neleri kapsadığı bilinmiyor. Ankete göre sigorta sahibi katılımcıların yüzde 57’si sigortalarının kapsamını bilmesine rağmen yüzde 63’ü sigortalarının yan haklarını bilmiyor. Kaza geçmişi olan katılımcıların yüzde 48’i kasko sigortasından tazminat alıyor.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), Sigorta Bilinirliği Araştırması yaptırarak, sonuçlarını açıkladı. Anket çalışması 2021’in ağustos ayında, çevrimiçi ortamda, 614 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre, kaskosu olmayan araç sahiplerinin yüzde 48’i düşük teminatlı kasko yaptırmayı düşünürken, ev sahibi olan katılımcıların sadece yüzde 17’si DASK’ın kapsamını doğru biliyor. Ankete katılan BES sahiplerinin yüzde 75’i, en çok hayat ve sağlık sigortasını tercih ederken, ankete katılan BES sahiplerinin yüzde 60’ı fon getirilerini takip ediyor ancak yüzde 18’i fon değişikliği yapıyor. İşte, TSB’nin, Sigorta Bilinirliği Araştırması’ndan çarpıcı sonuçlar.

SİGORTALARIN KAPSAMI BİLİNİYOR

  • Sigorta sahibi katılımcıların yüzde 57’si sigortalarının kapsamını bilmesine rağmen yüzde 63’ü sigortalarının yan haklarını bilmiyor. Katılımcılara yan hakların ne olduğu sorulduğunda da, “15 gün uzatma hakkı, 15/30 günlük arama hakkı, ameliyatları karşılama, asistans-tehlikeli hastalık, geçici araç temini, kaza sigortası” cevaplarını veriyor.
  • Katılımcıların sadece yüzde 15’i bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sigorta yaptırıyor.
  • Kaza geçmişi olan katılımcıların yüzde 48’i kasko sigortasından tazminat alıyor.
  • Sigortalı katılımcıların yüzde 53’ü doğrudan tazmin sistemine (trafik kazalarında zarar gören araç sahiplerinin, karşı tarafın sigorta şirketine başvurmak yerine hasarı, kendi şirketinden alması) olumlu bakıyor. Ankete göre doğrudan tazmin sisteminin en çok tercih edildiği kesim 46-55 yaş aralığı. Genç, bekar, çocuksuz katılımcıların çoğu doğrudan tazmin sistemini tercih etmeyeceklerini belirtiyor. Her 3 araç sahibi katılımcıdan 1’i doğrudan tazmin sisteminin fark yaratacağını düşünüyor.
  • Kasko yaptırmamış araç sahiplerinin yüzde 48’i minimum teminatlı bir kasko teklifiyle ilgileniyor.

ORİJİNAL YEDEK PARÇA TERCİH EDİLİYOR

  • 46-55 yaş arası, üniversite altı eğitimi olan bireylerin dar kaskoyu düşündüğü, 36-45 yaş arası üniversite ve üstü mezunu bireylerin ise düşünmediği gözlemlendi.
  • Araç kullanan katılımcıların yüzde 41’i orijinal yedek parçayı tercih ediyor.
  • Motosiklet sahiplerinin yüzde 71’i dönemsel kullanıma uygun sigorta poliçeleriyle ilgileniyor.
  • Ankete göre sigorta sahipliği ile sigorta skoru uygulamasına olumlu yaklaşma arasında paralellik bulunuyor. Katılımcıların yüzde53’ü sigorta primlerinin hesaplanmasında kredi sokuruna benzer bir endeks kullanılmasını tercih edebileceği gözlemlendi.
  • Ev sahibi katılımcıların sadece yüzde 17’si DASK kapsamını net olarak biliyor.
  • DASK sahiplerinin üçte ikisi maksimum teminat tutarını bilmiyor, yüzde 70’inin ek konut sigortası yaptırmaya sıcak bakan çocuklu katılımcılar olduğu tespit edildi.
  • Ankete katılanların yüzde 86’sı DASK kapsamının tüm doğal afetler dahil edilecek şekilde genişletilmesini tercih ediyor. Özellikle sigortalı, çocuk sahibi olan bireylerin kapsamı genişletilmiş DASK’a sıcak bakıyor. Sigortasız ve çocuk sahibi olmayan bireyler ise olumsuz bakıyor.
  • Katılımcıların yüzde 78’i, DASK süresinin uzatılması ile ilgileniyor.

BES’TEKİ BİRİKİMLERE DOKUNULMUYOR

  • Ankete katılan BES sahiplerinin yüzde 75’i, en çok hayat ve sağlık sigortasını tercih ediyor.
  • BES sahibi katılımcıların yüzde 56’sı birikimlerini tek seferde çekmeyi, dönem dönem çekmeye tercih ediyor.
  • BES sahibi olan katılımcıların büyük çoğunluğunun BES birikimlerine dokunmadığı tespit edildi. BES hesabını bozduranların oranı sadece yüzde 7.
  • Çocuk sahibi olan BES katılımcılarının yüzde 77’si 18 yaş altı BES hesabına sıcak bakıyor.
  • 18 yaş altı BES hesabında eğitim, sağlık harcamalarının karşılanması amaçlanıyor.
  • Ankete katılan ve özel sağlık ve hayat sigortası sahibi olanların yüzde 55’i vergi teşvikinden haberdar değil.
  • BES sahibi olan katılımcıların yarısından fazlası vergi teşviki yerine devlet katkısını tercih ediyor. Vergi teşvikini tercih eden kesim sigortalı, devlet katkısını tercih eden kesim ise sigortasız kesim.
  • BES sahiplerinin yarısı BES’te biriktirdiği devlet katkıları ile uzun süreli bakım sigortası almak ile ilgileniyor.
  • Ankete katılan BES sahiplerinin yüzde 60’ı fon getirilerini takip ediyor ancak yüzde 18’i fon değişikliği yapıyor.

BES FONLARI DEĞİŞTİRİLMİYOR

  • 46-55 arası katılımcıların yüzde 55,8’i BES fonlarındaki değişiklikleri takip ediyor ancak fon tercihlerini değiştirmiyor.
  • 25-35 yaş arası sigortasız, bekar ve çocuksuz olan BES sahibi bireylerin fon getirilerine olan ilgili düşük.
  • BES sahibi katılımcıların çoğunluğu ev alımı gibi ihtiyaç durumunda birikimlerini kesintisiz kullanmayı tercih ediyor.
  • Katılımcıların yüzde 53’ü yeni tasarruf ürünlerine sıcak bakıyor.
  • Ankete katılanların üçte ikisi tele-sağlık hizmetlerinden yararlanmayı isteyebileceğini ancak çoğunluğunun sadece tedavi takip sürecini gerçekleştirmek istediği gözlendi.
  • Katılımcıların yüzde 33’ü doktorla birebir görüşmeyi tercih ediyor.
  • Ankete göre markalı sigortaya olumlu bakan katılımcılar en çok Telekom firmalarından sigorta satın almayı tercih ediyor.
  • Markalı sigorta ürünlerine ilgi yüzde 33 ile sınırlı.
  • Katılımcılar kasko yaptırmaları durumunda kendilerini güvende hissetmekte ancak indirimlerini kaybetmemek için daha dikkatli araç kullanmalı tercih ediyor.
  • Katılımcılar zorunlu deprem sigortası yerine bireysel ihtiyaçlarına ve yaşadıkları yere göre modüler yapıda şekillendirilebilecek zorunlu afet sigortasına olumlu bakıyor.
  • 18 yaş altı BES ürünü çocukların geleceklerine yatırım aracı olarak görülüp katılımcıların ilgisi çekiyor.
  • Uzun süreli bakım sigortası, ankete katılanların aileleri ve kendileri için yaptırmayı düşünebilecekleri ürün olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER