‘Sigortacılık Sektörünün 100’üncü Yılı ve BES’in 20’inci Yılı’nın kutlandığı gecede konuşan TSB Başkanı Uğur Gülen, “Sigortayı, görünmeyen ele benzetiyorum. Görünmeyen bir güvence, görünmeyen bir destek diyorum. Vatandaşın, sanayicinin, ekonominin gelişmesinde ön planda olmayan ama arkalarında huzur içinde yatırım yapmalarına imkan sağlayan bir sistem” dedi.
Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, sigorta pazarının birçok yatırımcı tarafından halen cazip bir sektör olduğunu söyledi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB), tarafından düzenlenen, ‘Sigortacılık Sektörünün 100’üncü Yılı ve BES’in 20’inci Yılı’nın kutlandığı gecede konuşma yapan Gülen, sigortanın, ülkelerin gelişmişliği anlamında göstergelerin başında geldiğini kaydetti.
Sigortayı, ‘görünmeyen el’e benzeten Uğur Gülen, “Görünmeyen bir güvence, görünmeyen bir destek diyorum” şeklinde konuştu. Gülen, sigortacılığın, vatandaşın, ticaret erbabının, sanayicinin, ekonominin gelişmesinde ön planda olmayan ama arkalarında huzur içinde yatırım yapmalarına imkan sağladığını vurgulayarak, “Son derece risklerle karşı karşıya, fakat bir o kadar keyifli bir mesleği icra ediyoruz” dedi.
20 YILDA MUAZZAM İLERLEMELER OLDU
Uğur Gülen, sigorta şirketlerinin, ekonomiye uzun süreli kaynak ve fon aktararak ekonominin gelişmesine fayda sağladığına dikkat çekerek, şu açıklamaları yaptı:
“Geçmiş 20 yıla baktığımız zaman sigortacılıkta muazzam bir ilerleme olduğunu görüyoruz. Penetrasyon oranı 2000’lerin başında 1,2’lerden, bugün yüzde 2’ler seviyesine geldi. Henüz bu yeterli bir rakam değil fakat geldiğimiz nokta gerçekten çok sevindirici.”
YIL SONUNDA 500 MİLYAR TL ÜRETİMİ AŞARIZ
Uğur Gülen, özellikle 2000-2010 döneminde sigorta sektörünün yabancı yatırımcıların en fazla ilgi odağı olan sektörlerden biri haline geldiğini de vurgulayarak, sigorta pazarının birçok yatırımcı tarafından halen cazip bir sektör olduğunu söyledi.
Gülen, sigorta sektörünün son bir kaç yıldır büyümeye hızla devam ettiğini de ifade ederek, “Sigorta sektörü bu yılın ilk 9 ayında yüzde 123’lük bir büyüme ile prim üretiminde 328 milyar liraya ulaştı ve bu yılın sonun 500 milyar lira prim üretimini aşan bir sektör olacağız. Şubat’ta yaşadığımız üzüntülü deprem hadisesine rağmen sektörümüzün aktif büyüklüğü 1,2 trilyon liraya ulaşmıştır” şeklinde konuştu.