Kartlarla sigorta ve BES’e 36 milyar lira ödedik

Bu yılın ocak-eylül döneminde kredi kartları ve banka kartları ile sigorta BES için 63,1 milyon işlem yapıldı ve karşılığında da 36 milyar lira kartlarla ödeme gerçekleştirildi.

Editör: Serdar Yiğitol

Eylül ayında kredi kartları ve banka kartları ile toplam 608,4 milyon adetlik işlem yapıldı, bunun karşılığında 110 milyar liraya yakın ödeme yapıldı. Aynı dönemde kredi kartı ve banka kartı ile BES ve sigorta için toplam 5,2 milyon işlem yapıldı ve 4,1 milyar liralık ödeme gerçekleştirildi.

Eylül ayında BES için 2 milyondan fazla işlem yapılarak, kredi kartı ve banka kartı kullanılarak 801 milyon lira ödendi. Toplam ödemenin içinde 800 milyon lira, kredi kartları ile yapıldı. Sigorta ödemeleri için de 5,2 milyon işlem yapılarak, 4,1 milyar lira ödeme yapıldı. Ödemelerin 4 milyar lirası kredi kartı ile yapıldı.

Sigorta İşlemlerinde Artış Var

Bu yılın ocak-eylül döneminde ise kredi kartları ve banka kartları ile sigorta ödemeleri için toplam 45 milyon 159 bin işlem yapıldı ve 33,7 milyar lira kartlarla ödendi. 2019 yılının aynı döneminde ise kartlarla 44,1 milyon adet işlem yapılarak, karşılığında 29 milyar lira ödendi. Buna göre, bu yılın 9 aylık döneminde banka kartları ile yapılan sigorta işlemleri yüzde 2,2 artarken, yapılan ödemelerin tutarı yüzde 16,20 arttı.

BES’te Düşüş Görülüyor

Aynı dönemde BES katkı payları için de kredi kartı ve banka kartları ile 18 milyondan fazla işlem yapıldı ve kartlarla 2,3 milyar lira ödendi. 2019’un aynı döneminde kartlarla 19,3 milyon işlem yapılarak, 6,3 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Bu yılın 9 aylık dönemi, geçen sene ile mukayese edildiğinde BES ile yapılan hem işlemlerde hem de ödemelerde ciddi düşüş göze çarpıyor.

Bu kapsamda bu yılın eylül ayında banka ve kredi kartları ile yapılan işlemlerde 25 sektör içinde sigortacılık ve BES için yapılan işlemler 10. sırada geldi.