Mahkemeden hayat sigortası ile ilgili emsal karar

Bankadan kredi çeken tüketiciye banka hayat sigortası yaptı. Tüketici sigortanın iptali için Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, poliçenin iptaline karar verdi. Banka, konuyu mahkemeye taşıdı. Tüketici mahkemesi de benzer karar vererek, hayat sigortası için kesilen primlerin iadesini istedi.

Tüketici mahkemesi, hayat sigortası ile ilgili önemli bir karar verdi ve bankanın, tüketicinin onayı olmadan hayat sigortası yaptıramayacağına hükmetti. Karar, bankadan kredi çeken vatandaşın, tüketici hakem heyetine başvurması ile alındı.

Buna göre, bankadan kredi çeken İsmail Fatih Kaymak’a banka tarafından açık onayı olmadan hayat sigortası yapıldı. Hayat sigortası istemediğini söyleyen Kaymak, banka ile anlaşamadı ve tüketici hakem heyetlerine başvurdu. Tüketici Hakem Heyeti bankanın hayat sigortası için kestiği primleri iade etmesini istedi.

Tüketiciye Prim İade Edilecek

DHA’da yer alan habere göre, bir yıl önce İsmail Fatih Kaymak, bankadan 100 bin liralık ihtiyaç kredisi çekti. Kredi işlemleri esnasında banka hayat sigortası yaptı. Kredi çektikten sonraki 30 gün içinde bankadan bu sigortanın iptalini isteyen İsmail Fatih Kaymak’ın isteği bankadan reddedildi ve banka iptalin mümkün olmayacağını kendisine bildirdi.

Kaymak, bunun üzerine tüketici hakem heyetine başvurdu. Tüketici hakem heyeti, İsmail Fatih Kaymak’ı haklı bularak, bankanın sigortayı iptal ettirip, bedelini de iade etmesine karar verdi. Banka ise bu kararı tüketici mahkemesine taşıdı. Tüketici mahkemesi de Tüketici Hakem Heyeti kararının aynısına hükmetti ve hayat sigortasının İsmail Fatih Kaymak’ın açık onayı olmadan yapıldığına ve bin 580 liranın iadesini karar verdi.