Özgür Obalı: Konut sigortasının önemi anlaşıldı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, deprem bölgesinde, DASK dışındaki sigortalılık oranlarını açıkladı. Obalı, “Depremde ihtiyari konut sigortasının önemi ortaya çıktı” dedi.

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, depremden hemen sonra başta SDDK ve DASK olmak üzere sektör şirketleri ile koordinasyon süreci başlattıklarını belirterek, şirketlerin depremden mağdur olan sigortalılara anında hizmet vermek için acil yardım masaları kurduklarını söyledi. Obalı, “Pandemi döneminde sigortalıların yanında olma konusunda tavır sergilendi, depremde de ikinci sınavı başarı ile vereceğiz” dedi.

İzmir, Ortalamanın Üzerinde

Özgür Obalı, deprem bölgesindeki sigortalılık oranlarına da değinerek, şunları söyledi: “Ege bölgesinde genel anlamda kasko sigortalılık oranı yüzde 19,92’i. Fakat İzmir’de bu oran yüzde 27’lerde; o anlamda sevindirici bir tablo var. Konut ve işyerinde bölgede sigortalılık oranı yüzde 32,40; İzmir’de ortalamanın biraz daha üzerinde, yüzde 35 civarında. Ne kadar ortalamanın üzerinde bir tablo çıksa da sigortalılık oranı konusunda halen gidecek çok yolumuz var.”

DASK’ın Üzeri İçin Konut Sigortası Yaptırılmalı

Özgür Obalı, DASK’ın teminat verdiği alanın belli olduğunu da vurgulayarak, “Bunun ötesinde konutun değeri var, içinde eşyalar var. Bunların teminat alınması gerekiyor ve mutlaka DASK’ın üzerine konut sigortası yapılması gerekiyor. Depremde ihtiyari konut sigortasının önemi ortaya çıktı. Hem konutta hem de kaskoda geniş kapsamlı poliçeler tercih edilmesi, deprem hasarlarının daha rahat telafi edilmesini sağlıyor” dedi.