Sigortada çalışacak eleman arıyor

Son dönemde İŞKUR’a sigortacılıkla ilgili açık iş ilanlarında artış yaşanıyor. Son bir haftada Türkiye’nin birçok ilinden İŞKUR’a gelen eleman talepleri; sigorta acentesi teknik personeli, sağlık ve hayat sigortaları alanında sigorta satış temsilcisi, sigortacılık meslek elemanı ve sigorta alanında yöneticilerden oluşuyor.

Editör: Serdar YİĞİTOL

İŞKUR’a, işyerlerinden, sigortacılık alanında çalışacak 100’e yakın eleman talebi geldi. İŞKUR’da açıklanan açık iş ilanlarına (işverenlerden İŞKUR’a gelen eleman arama başvurusu) göre teknik personelden yöneticiye kadar sigortacılıkta birçok alanda eleman aranıyor.

Türkiye’nin birçok ilinden İŞKUR’a gelen eleman talepleri; sigorta acentesi teknik personeli, sağlık ve hayat sigortaları alanında sigorta satış temsilcisi, sigortacılık meslek elemanı ve sigorta alanında yöneticilerden oluşuyor. Bu ilanlara başvuracak olanlar öncelikle İŞKUR’a kayıt olacaklar. Kayıt sonrası ‘eleman aranıyor’ bölümüne girip, bulundukları bölgedeki iş ilanlarını bulup, başvurabilecekler.

En Çok Sigortacılık Meslek Elemanı Aranıyor

Peki, sigortacılığın hangi alanında, kaç kişi aranıyor? Bu dönemde en çok aranan eleman, sigortacılık meslek elemanı. İŞKUR’a başvuran işverenler, bu alanda, 27 kişi işe alacak. İşverenler, 14 sigortacı da arıyor. Bunun dışında sağlık ve hayat sigortalarının satışını yapacak 13 eleman aranıyor. Bu dönemde işverenler 12 sigorta acentesi teknik personeli işe alacak. Yine bu dönemde, sigorta eksperi, elementer sigorta temsilcisi, sigorta yöneticisi de aranan elemanlar arasında.

İstanbul da Var, Kars da Var

Sigortacılıkta çalışacak elemanlar sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde aranmıyor. Zonguldak, Burdur, Kars, Mersin, Adana, Giresun, Ordu, Antalya, Tokat, Balıkesir, Gaziantep gibi Türkiye’nin birçok ilinde sigortacılıkta çalışacak elemanlar aranıyor.