Düğün salonu işletmecileri düğün sigortası uygulamasını başlattı. Uygulama ile gelinin ya da damadın kaza yapması, aile bireylerinin ölümü, ayrılık gibi nedenlerden organizasyonun iptali halinde salon işletmecisi ve çiftlerin masrafını düğün sigortası karşılayacak.
Düğün sigortası hayata geçirildi, iki haftada 80 düğün sigortalandı. Düğün salonu işletmecileri düğün sigortası uygulamasını başlattı. Uygulama ile gelinin ya da damadın kaza yapması, aile bireylerinin ölümü, ayrılık gibi nedenlerden organizasyonun iptali halinde salon işletmecisi ve çiftlerin masrafını düğün sigortası karşılayacak.
DÜĞÜN PROGRAMININ İPTALİNİ KAPSIYOR
Türkiye genelinde 2 bin civarında düğün salonu işletmecisi üyesi bulunan Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO) tarafından ‘düğün sigortası’ uygulaması başlatıldı. TUSKO Genel Başkanı Barış Ay, yaptığı açıklamada, konfederasyon bünyesindeki 2 bin civarında salonun, düğün sigortası uygulamasına başladığını belirterek, “Düğün sigortası uygulamasının hayata geçirilmesinin ardından 2 haftada 80 düğün için sigorta yapıldı. Gelin ve damadın kaza yapması, aile bireylerinin ölümü, ayrılık durumu gibi nedenlerden düğün programının iptal edilmesi nedeniyle salon işletmecileri ve evlenecek çiftlerin zararını karşılamak için düğün sigortası uygulaması hayata geçirildi” dedi.
ÜÇ TÜR POLİÇE BULUNUYOR
Salon işletmecilerinin ortalama 20 bin liraya mal olacak düğün için 1000 lira sigorta ücreti ödeyeceğini ifade eden Ay, “Gelin, damadın ve birinci derece akrabasının kazası, birinci derece aile bireylerinin ölümü, afet, hastalık gibi durumlarda düğünün iptal edilmesi halinde sigorta şirketi düğün bedeli kadar tazminatı, işletmeciye ve evlenen çifte ödüyor. Sigorta şirketleri tarafından 20, 50 ve 70 bin lira şeklinde 3 tür poliçe bulunuyor. İşletmeciler düğünü sigortalayıp, olası organizasyon iptalinde zararı karşılayacak. Uygulama kapsamında düğünde oluşabilecek kazalarda, yaralanma durumuna karşı davetlilerin de sigortası yapılıyor” dedi.