Ersoy: Sigortacılık, özel emeklilik istekli büyüyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 2.Başkanı Ali Ersoy, özel emeklilik sektörünün büyüdüğünü ve gönüllü BES7te 153 milyar liralık, otomatik katılım sisteminde de 11 milyar liralık fon biriktiğini söyledi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) İkinci Başkanı Ali Ersoy, özel emeklilik sektörünün büyüdüğünü söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili ve bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşma yapan Ali Ersoy, sigortacılık ve bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgiler verdi.

Ali Ersoy, sigortacılık ve özel emeklilik sektörünün her geçen yıl istekli bir şekilde büyümeye devam ettiğini kaydetti.

Gönüllü Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) alanında yaklaşık 7 milyon katılımcının bulunduğunu söyleyen Ali Ersoy, otomatik katılım sisteminde (OKS) ise 6 milyonluk bir katılımın bulunduğunu kaydetti.

Ali Ersoy, konuşmasında, gönüllü BES’te 153 milyar liralık ve otomatik katılım sistemi tarafında da 11 milyar liralık fon birikiminin bulunduğunu açıkladı.